miércoles, 27 de octubre de 2010

FENT CAMÍ CAP A UNA COMUNITAT D´APRENENTATGE


ESCOLA BRESSOL MUNICIPAL L'ESQUITX

L'escola bressol l'Esquitx està treballant des del curs passat en un innovador projecte educatiu anomenat: comunitats d'aprenentatge, on tots/es els veïns, veïnes i entitats ciutadanes són convidats a treballar en l'educació dels més petits. Tots/es podem ensenyar i fer realitat una educació més solidària i democràtica.
Les comunitats d'aprenentatge volen implicar a tota la societat en l'educació dels infants. Per participar, no hi ha cap limit d'edat ni condició, només cal apuntar-se com a voluntari /a. Totes les aportacions són valuoses, per exemple: una jubilada o jubilat pot col.laborar en tenir cura de l'hort de l'escola, o explicar un conte als més menuts. Totes aquestes activitats són treballades i coordinades amb les educadores i educadors de l'escola.
Les comunitats d'aprenentatge demanen voluntat i il.lusió per aportar coneixements a uns infants amb moltes de descobrir el seu entorn.
Dimecres 27 d'octubre, a la sala d'actes del Ceip Josep Ventalló es va fer una Assemblea per informar a les famílies i entitats del barri, sobre el nou projecte. La resposta dels assistents a l'Assemblea va ser molt positiva. Les famílies van estar d'acord en engegar plegats aquesta nova etapa i així ho van manifestar a la votació que es va fer.
Ha estat fantàstic veure l'interès que despertava en les persones assistents tot allò que escoltaven i com han fet preguntes imaginant-se la seva participació i les seves possibilitats.
Donem les gràcies a les famílies de l'escola, als representants de l'associació de veïns, a la Roser Martí ( pediatra del CAP Antoni Creus), a la Roser mestra de l'escola Josep Ventalló , als representants de les Ampes dels Ceips Josep Ventalló i Cesc Aldea, a l'Antònia Saez ( representant de l'Ajuntament de Terrassa), i a la Núria Marin directora de l'escola Montserrat.
Gràcies a tots i totes per la vostra assistència.
FOTOS DE L´ ASSEMBLEA

INICI

No hay comentarios:

Publicar un comentario